پیام سپاهان
آمادگی صندوق ضمانت صادرات برای ارائه خدمات به صادرکنندگان اصفهانی
يکشنبه 15 ارديبهشت 1398 - 04:09:30
پیام سپاهان - مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران از آمادگی این صندوق برای افزایش سطح پوشش خدمات تا سقف یک میلیارد دلار در سال جاری برای صادرکنندگان اصفهانی خبر داد و گفت: یکی از مهمترین استراتژی‌های وزارت صمت توسعه صادرات به کشورهای همسایه است و در سال گذشته سهم ایران از این بازار بسیار ناچیز و تنها 2.5 درصد بود. 
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان و به نقل از اتاق بازرگانی اصفهان، افروز بهرامی در نشست بررسی توسعه خدمات صندوق ضمانت صادرات و رفع مشکلات صادرکنندگان، با معرفی خدمات حمایتی این صندوق برای صادرکنندگان، اظهار کرد: سهم استان اصفهان در سال گذشته از صادرات 44 میلیارد دلاری کشور تنها 2.66 میلیارد دلار بوده و اصفهان رتبه ششم صادرات در کشور را داراست و با توجه به ظرفیت های بالای تولیدی و صنعتی این استان لازم است مسیر توسعه آن هموارتر شود. 
وی با بیان اینکه صادرکنندگان و فعالان اقتصادی این استان طی 10سال گذشته تنها 221 میلیون دلار از خدمات پوشش بیمه ای صندوق ضمانت صادرات استفاده کرده اند و در این مدت صندوق خسارت 38 میلیون دلار به صادرکنندگان پرداخته است، تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی اصفهان با خدمات صندوق ناآشنا هستند و در حال حاضر تنها 39 صادرکننده استان با صندوق تعامل دارند که امیدواریم این جلسه سبب آشنایی هر چه بیشتر فعالان اقتصادی و استفاده مطلوب از خدمات این صندوق شود. 
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره به شرایط سخت اقتصادی و محدودیت های پولی و بانکی کشور در شرایط تحریم، گفت: یکی از مهمترین استراتژی های وزارت صمت توسعه صادرات به کشورهای همسایه است و در سال گذشته این کشورها مجموعا بالغ بر 1000 میلیارد دلار واردات داشتند که متاسفانه سهم ایران از این بازار بسیار ناچیز و تنها 2.5 درصد بوده است. 
وی ابراز امیدواری کرد: با حمایت ها و تعامل بیشتر صندوق و صادرکنندگان بتوانیم شاهد توسعه سهم کشور از بازارهای صادراتی کشورهای همسایه باشیم. 
بهرامی خدمات بیمه ای و پوشش ریسک صندوق ضمانت صادرات را جایگزین مناسبی برایLC عنوان و تصریح کرد: در شرایط تحریمی موجود که عملا امکان گشایش LC برای صادرکنندگان وجود ندارد، خدمات این صندوق می تواند بخش عمده ریسک های صادرکنندگان را پوشش دهد. 
وی همچنین از آمادگی این صندوق برای افزایش سطح پوشش خدمات تا سقف یک میلیارد دلار در سال جاری برای صادرکنندگان اصفهانی خبر داد.
مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران نوسانات و شوک ارزی سال گذشته کشور را به رغم ایجاد مشکلات معیشتی برای شهروندان، فرصت مناسبی برای توسعه صادرات کشور دانست و تصریح کرد: با تعامل بیشتر صندوق ضمانت صادرات و اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی اصفهان می توان گام های ارزشمندی جهت توسعه صادرات برداشت. 
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از شاخص های فضای کسب و کار استان، تصریح کرد: متاسفانه اصفهان در کنار 4 استان محروم کشور و در رتبه های آخر از نظر فضای کسب و کار قرار دارد به گونه ای که نرخ بیکاری صنعتی ترین استان کشور 3.2 درصد بالاتر از میانگین نرخ بیکاری کشور است. 
مسعود گلشیرازی تاکید کرد: صنایع استان در سال های گذشته از ظرفیت های خالی بسیاری برخوردار بودند و اگر بازارهای مناسبی ایجاد و تامین مالی درستی برای این صنایع انجام می شد، شاهد استفاده حداکثری از ظرفیت های تولیدی این واحدها و در نتیجه افزایش اشتغال و ارتقاء سطح معیشت شهروندان در استان بودیم. 
وی بالابودن نسبت سپرده گذاری به GDP از میانگین کشوری و همچنین پائین بودن نسبت تسهیلات دریافتی بهGDP در این استان از میانگین کشور را یکی از نشانه های تامین نامناسب مالی بخش های تولیدی و صنعتی و خروج نقدینگی و سرمایه های استان دانست و افزود: برخی از بانک های تجاری غیر مسئول در استان وجود دارند که منابع را از قطب های صنعتی دریافت و به موضوع های غیر مولد گسیل می کنند. 
وی با بیان اینکه مقرر شده که این بانک ها دست کم بر مبنای نسبت ملی 82 درصد، نسبت به پرداخت تسهیلات در این استان تامین مالی کند، افزود: تامین مالی صنایع و بخش های تولیدی در شرایط تحریم سخت تر و تجارت مستقیم با طرف های تجاری شناسنامه دار محدودتر است، بنابراین هیچ راهی جز توجه به صادرات غیر نفتی و حمایت از صادرکنندگان نداریم. 
وی ایجاد تعامل مناسب میان سازمان های دولتی، بخش خصوصی و تشکل های اقتصادی را تنها راهکار حمایت عملی از رونق تولید عنوان کرد و گفت: صندوق ضمانت صادرات نیز به عنوان یکی از متولیان حمایت از صادرات کشور می تواند حمایت های مناسبی از فعالان اقتصادی استان در جهت توسعه بازارهای صادراتی و ارزآوری انجام دهد که متاسفانه تاکنون صادرکنندگان اصفهانی نتوانستند از امکانات این صندوق به نحو مناسبی بهره مند شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداراصفهان نیز در این نشست با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از صنایع استان پائین تر از ظرفیت های خود فعال بوده و در رکود به سر می برند تصریح کرد: همین رکود در بخش های تولیدی صنعتی ترین استان کشور سبب بالابودن نرخ بیکاری در اصفهان شده است که استانداری اصفهان نیز به منظور کمک به رونق تولید و افزایش اشتغال ،حمایت از توسعه صادرات را در اولویت قرار داده است. 
سیدحسن قاضی عسگر ابراز امیدواری کرد: با امضای تفاهمنامه و افزایش حمایت های صندوق ضمانت صادرات بتوانیم تولید و اشتغال استان را توسعه دهیم. 
وی تنها راه برون رفت از مشکلات امروز استان و کشور، ایجاد اشتغال و افزایش سطح معیشت شهروندان را توسعه صادرات دانست. 
مشاور عالی اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست صادرات غیر نفتی را تنها راه نجات کشور از مشکلات و چالش های اقتصادی موجود و موفقیت در جنگ اقتصادی دانست و تصریح کرد: اکنون فرصت طلایی توسعه صادرات به دلیل افزایش نرخ ارز در کشور فراهم شده، هرچند تحریم های بین المللی مشکلات عدیده ای را هم برای صادرکنندگان ایجاد کرده است.
علی کرباسی زاده تحریم ها را سبب ایجاد مشکل در نقل و انتقال پول از یکسو و قرار گرفتن فعالان اقتصادی کشور در موضع ضعف در دفاع از حقوق خود در مجامع بین المللی از سوی دیگر عنوان کرد. 
وی وجود بروکراسی و سخت گیری های غیر ضرور را یکی از دلایل کاهش تمایل صادرکنندگان به ارتباط با صندوق ضمانت صادرات عنوان کرد و گفت: تجدید نظر در ساختار وثیقه های دریافتی از صادرکنندگان از سوی این صندوق می تواند گام مهمی در توسعه تعاملات بخش خصوصی و صندوق ضمانت صادرات باشد. 
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/96341/آمادگی-صندوق-ضمانت-صادرات-برای-ارائه-خدمات-به-صادرکنندگان-اصفهانی
بستن   چاپ