پیام سپاهان
رئیس کمیسیون امور اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان:
نقش خانواده در کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی مغفول مانده است
شنبه 4 خرداد 1398 - 14:53:32
پیام سپاهان - اصفهان -رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر اصفهان گفت: امروز نقش خانواده در کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی مغفول مانده است؛اگر پویایی و کارآمدی درخانواده شکل بگیرد، شاهد این همه ناهنجاری نخواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری مهر ، آیین افتتاح دفتر مرکز تخصصی خانواده سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با حضور مدیران شهری، فعالان عرصه خانواده و جمعی از شهروندان در محل این مرکز برگزار شد.
رئیس کمیسیون امور اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان در این آیین اظهار داشت: خانواده مقدس‌ترین نهاد اجتماع برای ساماندهی جامعه، پیش‌گیری از آسیب‌ها و کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی و پایگاهی برای شناسایی مشکلات جامعه است.
کوروش محمدی افزود: اگر امروز پویایی و کارآمدی در نهاد خانواده شکل بگیرد، هرگز شاهد این همه ناهنجاری نخواهیم بود؛ متأسفانه هرگاه دم از نشاط اجتماعی می‌زنیم به یاد برگزاری کنسرت یا جشن‌های شهری می‌افتیم، اما هیچ‌گاه به این فکر نکرده‌ایم چطور می‌خواهیم به خانواده‌ای که برای آن محتوا تولید نکرده و به او مهارت نیاموخته‌ایم و آموزش و پرورش ما روش‌های تعلیم و تربیت و فرزندپروری را به او نیاموخته است، شادی و نشاط تزریق کنیم؟.
وی ادامه داد: متأسفانه همواره بر اساس سلیقه عمل کرده و با صرف هزینه‌های زیاد ادعا کرده‌ایم خانواده‌ها را شاد کرده‌ایم، اما هیچ‌گاه اثری از این برنامه‌ها در دل خانواده‌ها به جا نمانده است.
محمدی بیان داشت: خوشبختانه مرکز تخصصی خانواده سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان را با تلاش چند گروه کارشناسی و پس از رسیدن به مدلی مفهومی راه‌اندازی کرده تا برای پویایی و کارآمدی خانواده محتوا تولید کند.
رئیس کمیسیون امور اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: متأسفانه خانواده امروزی همه چیز را رها کرده است؛ از دولت گرفته تا مدرسه و اجتماع برای آن تصمیم می‌گیرند و روی آن تأثیر می‌گذارند، اما می‌خواهیم طوری عمل کنیم که خانواده توانمند شده و روی این نهادها اثرگذار باشد.
رئیس کمیسیون امور اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: مرکز تخصصی خانواده باید برای خانواده‌های اصفهانی و جامعه الگو ایجاد کند و به صورت تخصصی پیش برود.
وی افزود: امروز در حوزه زنان، کودکان و هنجارهای اجتماعی به شدت با چالش مواجه هستیم و از تمام دستگاه‌ها و همچنین سازمان‌های مردم‌نهاد می‌خواهیم برای رفع این مشکلات به ما کمک کنند.
خانواده واحد بنیادین و سلول اصلی جامعه محسوب می‌شود
در ادامه این برنامه، جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه طبق اصل دهم قانون اساسی خانواده واحد بنیادین و سلول اصلی جامعه محسوب می‌شود، اظهار داشت: در قرآن کریم بارها بر اهمیت ازدواج و تشکیل خانواده تأکید شده است.
رضا اسماعیلی افزود: هیچ نهادی نیست که با خانواده سروکار نداشته باشد؛ خانواده مانند گنجی است که همه از آن بهره‌برداری کرده‌ایم اما آیا توانسته‌ایم از این گنج حراست کرده و آن را محکم‌تر و کارآمدتر کنیم؟
وی با بیان اینکه اصفهان باید طبق سیاست‌های شهرداری و شورای شهر، شهری خانواده‌مدار باشد، ادامه داد: خانواده در ایران دچار تحولات مثبت و منفی شده است. اندازه خانواده‌ها کوچک شده و روابط والدین با یکدیگر و با فرزندان دچار چالش شده است، سطح تحصیلات و اشتغال زنان بالاتر رفته و همچنین با ظهور رسانه‌های نوین و شبکه‌های اجتماعی ماهیت خانواده در حال تغییر است.
مشاور فرهنگی شورای شهر اصفهان با اشاره به همکاری و همفکری با بخش‌های مختلف شهرداری و دفاتر تخصصی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی برای راه‌اندازی مرکز تخصصی خانواده افزود: در وضعیت خاصی قرار داریم و ایران دومین کشور جهان است که به سمت سالمندی می‌رود و باید برای این تغییرات آمادگی داشته باشیم.
از هر 100 ازدواج در اصفهان 33 مورد به طلاق می‌انجامد
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه از هر 100 ازدواج در اصفهان 33 مورد به طلاق می‌انجامد و علاوه بر آن شاهد افزایش طلاق عاطفی و کاهش عشق، تعهد و وفاداری میان زوج‌ها هستیم که نیازمند برنامه‌سازی است. اگر تمام سازمان‌ها، نهادهای اجتماعی و بهزیستی دست در دست هم دهند می‌توانیم بر اساس یک الگوی علمی، برای آینده بهتر نهاد خانواده برنامه‌ریزی کنیم.
اسماعیلی با اشاره به برگزاری بیش از 15 جلسه تخصصی برای تدوین استراتژی‌های مرکز تخصصی خانواده، درباره راهبردهای این مرکز گفت: آگاهی‌بخشی، تغییر نگرش‌ها، آموزش و بهبود مهارت‌ها از جمله راهبردهای مرکز تخصصی خانواده خواهد بود.
این جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه اضافه کرد: برای بهبود شرایط خانواده‌ها نیازمند تغییر نگرش‌ها هستیم و علاوه بر زنان، مردان نیز باید نگرش‌های خود را تغییر دهند.
اسماعیلی بیان داشت: امیدوارم مرکز تخصصی خانواده به نهادی برای تولید برنامه و تولید محتوا برای تأمین خوراک خانواده‌ها تبدیل شود و خانواده جایگاه اصیل خود را بازیابد.
این جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه بیان داشت: عشق و صمیمیت، تعهد، تعالی و معناگرایی و داشتن هدف، روابط زناشویی مطلوب و پایداری اقتصادی، پنج ضلع عشق است و برای استحکام نهاد خانواده باید این اضلاع را تقویت کنیم.
گفتنی است دفتر مرکز تخصصی خانواده سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در خیابان آبشار اول، حد فاصل پل بزرگمهر و پل خواجو، بعد از خانه هنرمندان قرار دارد.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/97552/نقش-خانواده-در-کاهش-ناهنجاری‌های-اجتماعی-مغفول-مانده-است
بستن   چاپ