پیام سپاهان

آخرين مطالب

2 برابر شدن اعتبار پژوهشی دانشگاه اصفهان نسبت به پارسال علمی

  بزرگنمايي:

سپاهان نیوز - معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان گفت: امسال 26 میلیارد تومان بودجه پژوهشی به دانشگاه اصفهان تخصیص یافت که نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه اصفهان، امیر رحیمی امروز (یکشنبه) در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: در کشور پژوهشی که سازمان یافته و همه گیر شده باشد کمتر از 25 سال عمر دارد. به این معنی که پژوهش امروزه اهمیت جدی پیدا کرده و کمتر از ربع قرن درگیر بحث پژوهش هستیم. البته در این میان دانشگاه هایی که به این عرصه ورد پیدا کردند فراز و نشیب های منطقی داشته اند.
وی گفت: شایسته بود که دقیق تر عمل می کردیم تا سرعت پیشرفت مان بیشتر باشد. حرکت به سوی پژوهش هدفمند از سال 84 در کشور جدی شد که طلیعه اش انتشار مقالاتی توسط اعضای هیات علمی بود و در این راستا رشد خوبی دیده شد.
رحیمی گفت: هم اکنون در عرصه پژوهش های هدفمند حائز رتبه زیر 20 در دنیا هستیم. از سال 1392 نیز با بحثی به نام کیفیت و مسئله محور کردن پژوهش روبرو بودیم. آمار تولید مقالات بالا رفت، اما این آمار در راستای پوشش نیاز هیات علمی دانشگاه ها بود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با اشاره به ابتذال گفتمان در حوزه تجاری سازی ادامه داد: رتبه خوبی در برون داده های پژوهشی داریم، اما زمانی که بحث سنجش کیفی مطرح می شود رتبه خوبی در دنیا نداریم. بسیاری صحبت از تجاری سازی می کنند، اما معتقد هستند حتی با ادبیات اولیه این موضوع آشنا نیستیم. به طور قطع نخبگان جوان می توانند موثر باشند، اما بدون شک شرط اولیه برای توسعه فناوری در کشور است اعضای هیات علمی هستند.
رحیمی با طرح این سوال که چرا اعضای هیات علمی به این موضوع ورود نکردند، اضافه کرد: البته من این امر را ضعف نمی دانم زیرا زمان زیادی نیست که در این حوزه ورود کردیم. هیات علمی قشر باهوش کشور است و تا به حال هر آنچه از هیات علمی خواسته شده آنها نیز خواسته را برآورده کرده اند.
وی افزود: در این چند ساله سعی کردیم فقط مدرک دست مردم بدهیم که نتیجه اش به ابتذال کشیده شدن دانشگاه بود. در این میان آیین نامه هایی وجود داشت که اعضای هیات علمی برای ارتقا به سمت تولید مقالات بروند و 5 دانشجوی دکترا بپذیرند که این آمار فراتر از استاندارد بین المللی است. اگر در کشور همه چیز فدای پول شود نباید انتظار داشت دانشگاه کیفیتش را حفظ کند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه هیات علمی ها در شاخه های علمی خودشان عمق لازم را نداشتند، ادامه داد: به دلیل پراکنده کاری هایی که از اعضای هیات علمی خواسته شد آنها نتوانستند در شاخه های علمی خودشان عمق پیدا کنند. خوشبختانه در دانشگاه های برتر در قالب نقشه راه تحقیقاتی سعی شده تا برنامه ای 5 ساله از اعضای هیات علمی بگیرند که مبتنی بر توسعه کشور، برنامه ارایه دهند.
وی در همین خصوص گفت: به این معنا که در آخر 5 سال، افراد متخصصی داشته باشیم که نیاز صنعت را پاسخگو باشند. البته باز هم تاکید می کنم هیات علمی در گذشته مطابق سیاست های تعیین شده پیش رفته است.
رحیمی افزود: در حوزه کیفی سازی سیاست گذاری هایی لحاظ شده و خوشبختانه همراهی اعضای هیات علمی را داشته ایم. البته این را بگویم هر چیزی که به صورت برون داد چاپ می شود نمی توان گفت اثر بدی است. مقالاتی که در 10 درصد مجلات اولیه چاپ شوند خوب است و کشور به آن نیاز دارد. اما در سه چهار سال گذشته صرفا با دادن مدارک ارشد و دکترا به سمتی رفته ایم که دانشجویان در هر مجله ای مقاله چاپ کنند.
وی افزود: البته دانشگاه اصفهان از این کار پرهیز کرد و مجلات را دسته بندی و از چاپ مقالات در مجلات بی کیفیت جلوگیری شد. خوشبختانه بعد از سه سال بالای 70 مقاله در سال 2017 داشتیم که در 10 درصد مجلات برتر قرار گرفته است. قطعا این کار یک تحقیق هدفمند و مسئله محور است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با اشاره به تلاش برای موضوعاتی که جامعه به آن نیاز دارد تصریح کرد: با توجه به اهمیت محیط زیست و همچنین ظرفیتی که در دانشگاه اصفهان وجود دارد در این حوزه ورود کردیم و توانستیم این را بقبولانیم که دادن آمار و ارقام غلط به مردم اشتباه است.
رحیمی گفت: در سال گذشته پروژه تهیه سیاهه آلودگی هوا امضا شده و دانشگاه اصفهان نیز در این خصوص سرمایه گذاری کرده است. دولت در سال 1397 در حوزه آب و محیط زیست سرمایه گذاری خوبی داشته و از دانشگاه اصفهان دعوت شده تا نقش جدی در پروژه های کلان کشور داشته باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با بیان اینکه نیازهای مقطعی جامعه و صنعت را هم پاسخ خواهیم داد ادامه داد: در 3 سال گذشته 4 مرکز پژوهشی تقاضا محور با نام های رستا، خیر ماندگار، امنیت پژوهی و مرکز اپتیک داشته ایم.
وی با بیان اینکه تا قبل از سال 2013 در هیچ نظام رتبه بندی نبودیم ادامه داد: کار پر زحمتی صورت گرفت و آن هم بحث ورود به نظام رتبه بندی بود. امروزه در نظام رتبه بندی لایدن رتبه 798 دنیا و در آسیا رتبه 269 و در کشور نیز رتبه خوبی داریم. در نظام رتبه بندی در کشور رتبه 8 را داریم و در دنیا رتبه 630.
رحیمی افزود: همچنین در نظام رتبه بندی سایمگو رتبه 596 را داریم. در سال گذشته نیز یک سوم آثارمان با همکاری اساتید خارجی بوده است و همچنین 8 پژوهشکده موفق در حوزه ها صنایع نفت و گاز اقتصاد، علوم جغرافیا مدیریت انرژی محیط زیست روانشناسی صنعتی و سازمانی داریم و مراکزی که فعال نبودند را بسته ایم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان ادامه داد: 300 طرح جاری پژوهشی فعال داریم که حدود 3 و نیم میلیارد تومان ارزش مالی دارد. 50 طرح نیز در سال 1396 قرارداد بسته شده که عمدتا پروژه های کلان بوده است. به لحاظ کمی نمی خواهیم آمارمان زیاد شود و بیشتر به دنبال پروژه های ملی بیشتری ورود کنیم.
رحیمی اضافه کرد: در 15 سال گذشته هیچگاه تزریق بودجه جهت خرید تجهیزات به روز انجام نشده است. در دو سه سال اخیر ما چند تجهیزات استراتژیک خریداری کردیم. همچنین با دانشگاه های دیگر مبادله تجهیزات داشته ایم. رقم 2 و نیم میلیارد تومان در حوزه تجهیزات خرید داشتیم و تا آخر امسال 8 میلیارد تومان برای خرید تجهیزات اختصاص می دهیم.
وی گفت: امسال نیز 26 میلیارد تومان بودجه پژوهشی داشتیم که نسبت به سال گذشته دو برابر شده است. امروزه بدهی به هیات علمی نداریم و خوشبختانه در حال حاضر جهت گیری ها درست است و اتهام زدن به دانشگاه غیر منصفانه است.
رحیمی درخصوص تخلفات پژوهشی افزود: به اعتقاد آمار، دانشگاه اصفهان جدی ترین دانشگاه در مقابل با تخلفات بوده است و تا امروز 70 پرونده را بررسی کرده ایم که علاوه بر بحث رسیدگی به تخلفات به موازات آن موضوع فرهنگ سازی را هم پیگیری کرده ایم. در دو سه سال اخیر کارگاه های ویژه تخلفات پژوهشی برای دانشجویان ارشد و دکترا گذاشته ایم که متاسفانه به دلیل مدرک گرایی و آموزش توده وار در کشور این تخلفات بالا رفت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد مقالات گفت: 90 درصد مقالات کار مشترک اساتید و دانشجویان است و آثار بین المللی در حوزه علوم انسانی 5 درصد بوده است. البته این رقم رقم بدی نیست زیرا در برخی حوزه ها اختلاف نظرهایی با دنیا داریم. به عنوان مثال در حوزه علوم انسانی در 10 سال گذشته از کل کشور تنها 110 مقاله چاپ شده و ماهیت رشته های علوم انسانی عموما داخلی است.
رحیمی با بیان اینکه تعیین ظرفیت های ما هدفمند است، افزود: اعتقاد من ورود به دانشگاه های پیام نور، غیرانتفاعی و آزاد برای تربیت دانشجویان ارشد و دکترا غلط است و نباید به هر کسی مدرک دکترا داد.
وی با اشاره به گلوگاه هایی که در حوزه پژوهش وجود دارد و برای کشور عیب است گفت: تردد مراکز باعث شده که اندک بودجه های این حوزه پخش شود و نتوان کار جدی صورت داد. خوشبختانه در این دولت جلوی رشد دانشگاه های غیرانتفاعی گرفته شد و اکنون بالای 200 هزار صندلی خالی داریم.
رحیمی گفت: استقبال مردم از این دانشگاه ها کمتر شده و می توان گفت جامعه به عقلانیت رسیده است، اما متاسفانه به اندازه چین دانشگاه داریم.
کد خبرنگار: 13041
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/15176/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور 1403 در رشته علوم تجربی

کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای گروههای حساس

لغو پی در پی کنسرت‌ها در ایران/ وقتی وزارت ارشاد نمی‌تواند پای مجوز خودش بایستد (فیلم)

3200مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد

خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان

عشق زندگی می بخشد

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید!

ایمیل اشتباه اپل به مشتریان آیفون، خبرساز شد

به‌روزرسانی نسل بعدی Fallout 4 منتشر شد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان

نیاز به 6 هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان

میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود

بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری

تصویب بیش از 50 مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان

برنامه سینماهای اصفهان امروز جمعه 7 اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار ویرا

برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان در روز جمعه هفتم اردیبهشت 1403

موفقیت وشوکاران سپاهان در چین

دعوت هندبالیست های سپاهان به اردوهای تیم ملی

وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

هوای روز جمعه اصفهان و کاشان آلوده است

اجرای 29 ویژه برنامه در منطقه 8 ویژه هفته فرهنگی اصفهان

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

ماجرای خاوری که در سیل اردستان زیر آب ماند

ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است

رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است

اتخاذ بیش از 50 مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان

نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا

جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم

50 مصوبه برای حل مشکلات شرق شهرستان اصفهان

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد